Fietsverlichting ‘Val op in Amstelveen’

De herfst heeft zijn intrede gedaan en de dagen worden weer korter. Dit betekent dat de fietsverlichting ook weer eerder aan moet. Fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers die voor automobilisten lastig zichtbaar zijn in het donker. Daarmee lopen zij extra risico als zij zonder verlichting op pad gaan.

Vanuit de gemeente vragen wordt daarom weer aandacht gevraagd voor fietsverlichting door de campagne ‘Ik val op in Amstelveen!’ De politie besteedt de komende maanden weer extra aandacht aan de verlichting. Bij gebrekkige verlichting wordt dan ook bekeurd.

Veel fietsers rijden rond met losse lampjes. Daar zitten wel een paar regels aan verbonden. Daarom hebben we deze nog even kort op een rijtje gezet: bevestig de lampjes bij voorkeur aan de fiets en zorg dat ze goed naar voor en achter schijnen. De lampjes mogen niet knipperen, ze moeten goed zichtbaar zijn en er mag niets voor of overheen hangen. Wit of geel licht voor en rood licht achter.

Vergeet je fietsverlichting niet en ‘Val op in Amstelveen!’.