Fototentoonstelling Zwaan en meer van Amstelveense fotografe in bibliotheek Stadsplein te zien

De Amstelveense fotografe Refkele Steemers exposeert in december een maand lang in de Bibliotheek Stadsplein met haar bijzondere fotoserie Zwaan en meer.

In de tentoonstelling haalt de fotografe balletdansers uit hun ‘natural habitat’ en plaatst ze in een ruwe omgeving. Hierdoor ontstaat een prachtige tegenstelling tussen harde lijnen en soepele organische vormen. Ze legt de schoonheid en de magie van de danser in een bijzondere omgeving vast en tegelijkertijd laat ze het contrast hiertussen zien.

De fotografe heeft de Bibliotheek benaderd vanwege het lijnenspel en de architectonische uitstraling van het gebouw, deze sluiten prachtig aan bij de fotoserie.

Grafische lijnen trekken Refkele aan en in combinatie met haar voorliefde voor portretten is dit een spannende combinatie. Ze is nieuwsgierig naar de dynamiek en de elegantie van het vastleggen van het moment. De kracht en de sierlijkheid van ballet vindt zij indrukwekkend.

De tentoonstelling Zwaan en meer is te zien van vrijdag 1 december t/m zaterdag 31 december tijdens openingstijden van de Bibliotheek Amstelland. Op vrijdag 1 december zal Refkele Steemers van 14.00 tot 16.00 uur zelf aanwezig zijn om bezoekers persoonlijk te ontvangen. Iedereen mag komen kijken.