Gemeente Amstelveen controleert blauwe zones van 20 tot en met 27 november

De gemeente Amstelveen heeft een aantal blauwe zones. Zo’n zone is een reguleringsinstrument dat wordt ingezet in gebieden waar behoefte bestaat aan kortdurende parkeermogelijkheden. Je kunt hierbij denken aan bestemmingen dichtbij winkels en gezondheidscentra. 

Om ervoor te zorgen dat blauwe zones gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk kort parkeren, controleert de gemeente Amstelveen (minimaal) één keer per maand of mensen zich hier daadwerkelijk aan houden.

Er worden handhavingacties gehouden om efficiënt parkeren mogelijk te maken, niet om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven. Vandaar ook de aankondiging. Wanneer er meldingen binnenkomen over misbruik van de blauwe parkeerzones treedt de gemeente hier, ook buiten de aangekondigde handhavingsacties, tegen op. De blauwe zones in het betaald parkeergebied, zoals bij Kostverlorenhof, worden wel meegenomen buiten de “week van de blauwe zone”.

Foto: gemeente Amstelveen