Gemeente Amstelveen in gesprek met Connexxion over dienstregeling

De nieuwe dienstregeling van Connexxion gaat op 10 december in. Naast een aantal winstpunten ziet gemeente ook verbeterpunten. Op aandringen van de gemeente Amstelveen zijn al enkele verbeteringen doorgevoerd. Echter de gemeente is nog niet op alle punten tevreden. Connexxion en Vervoerregio zijn hiervan eerder al op de hoogte gesteld. Binnenkort zitten de drie partijen om tafel om te bekijken of tegemoet gekomen kan worden aan de wensen van de gemeente.

Wethouder Verkeer Jeroen Brandes (PvdA):’In de nieuwe dienstregeling ontbreekt de fijnmazigheid. Een wijk als Waardhuizen gaat er op achteruit. Omdat de nieuwe lijn 174 slechts een deel van Amstelveen bedient én voor herstel van de directe verbinding tussen Schiphol en Amstelveen Zuid ziet de gemeente lijn 199 van Westwijk naar het busstation (in nieuwe dienstregeling alleen van Schiphol naar Westwijk) graag terugkomen. Ook de bereikbaarheid van het raadhuis, Kronenburg en de Amsterdamseweg (Oude Karselaan, Prins Bernhardlaan en Julianapark) is onderwerp van gesprek. Hier komt overdag maar één keer per uur een bus. En ’s avonds rijdt er niets’.

Naar aanleiding van eerdere gesprekken heeft de gemeente de halte Graaf Florislaan kunnen behouden. Ook Nes aan de Amstel blijft bereikbaar (via AML Flex, OV dat per telefoon, internet of app besteld kan worden) en lijn 300 gaat weer rijden via de Oranjebaan. Met een bijdrage van de gemeente blijft lijn 199 in de avonden en weekenden behouden. De komende periode gaat wethouder Brandes opnieuw met Connexxion in gesprek over de nog aanwezige pijnpunten.

Connexxion is op 16 november een communicatiecampagne gestart om inwoners te informeren over de nieuwe dienstregeling. Zo krijgen alle huishoudens een folder in de bus. Voor meer informatie kunnen belangstellenden connexxion.nl/aml bezoeken of bellen met 0900-266 6399 (gebruikelijke telefoonkosten).