Gerichte controles uitgevoerd op bedrijventerrein in Uithoorn

Bij een gezamenlijke actie van gemeente, politie en belastingdienst op het bedrijventerrein in Uithoorn, zijn woensdagochtend 15 november 2017 verschillende controles uitgevoerd. In totaal zijn bij een aantal van de elf gecontroleerde bedrijven door de gecombineerde teams overtredingen vastgesteld. Er zijn hierbij geen aanhoudingen verricht.

De controleurs stelden onder andere kleine milieuovertredingen vast, troffen meerdere gestolen goederen aan, illegale bewoning en apparatuur om communicatiesignalen te vinden en/of te verstoren.

Op het bedrijventerrein zijn ruim 700 bedrijven gevestigd. Uit onderzoek en naar aanleiding van controles is gebleken dat in dit gebied zich ook personen vestigden die zich niet bepaald aan de regels hielden. Bij de vorige controle op 22 juni trof de politie diverse gestolen goederen en materiaal aan om een hennepplantage op te bouwen en constateerde handhavers van de gemeente onder andere milieuovertredingen. Deze zaken trekken andere criminele activiteiten aan die voor problemen kunnen zorgen als je het hebt over veiligheid, leefbaarheid en de werkzaamheid in dit gebied.

De politie vraagt ook alertheid van andere aanwezigen die daar verblijven en werken. Zij kunnen de politie benaderen via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 in geval van bijvoorbeeld illegale activiteiten.

Gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en politie slaan bij dit soort controles de handen in elkaar om vast te stellen wat er daadwerkelijk op het bedrijventerrein aan activiteiten plaats vindt en vormen van ondermijning tegen te gaan. Goed willende bedrijven – en dat zijn de meeste in dat gebied – kunnen dan hun werkzaamheden ongestoord en veilig uitvoeren. De aanpak om achter de deuren te kijken van de vestigingen verstoort mogelijk de vermenging tussen bovenwereld en onderwereld.