GroenLinks wil lokaal experimenteren met basisinkomen

In het lokale verkiezingsprogramma van GroenLinks kiest de partij voor een andere verdeling van de welvaart en wil het experimenten met een basisinkomen, te beginnen met regelarme bijstand. GroenLinks lijsttrekker Martin Kortekaas: “Een algemeen basisinkomen voor iedereen kan een einde maken aan armoede en is ook een antwoord op banenverlies door robotisering.”

Een ander speerpunt in het programma is de betaalbaarheid van woningen, met extra aandacht voor starters en ouderen.

Uiteraard heeft de  partij in het programma ook veel aandacht voor een schone leefomgeving en duurzaamheid. “De inwoners van Amstelveen hebben recht op schone lucht en dan kan Schiphol echt niet verder groeien en mag op de A9 maximaal 80 km/h gereden worden”, aldus Kortekaas. Ook doet de partij voorstellen om nu echt resultaat te gaan halen bij het isoleren en energiezuinig maken van woningen. “Zo kan de energierekening omlaag en wordt de klimaatverandering aangepakt.”