Grote verkeerscontrole Aalsmeer en Uithoorn

In Aalsmeer en Uithoorn heeft de politie gisteren een grootschalige verkeerscontrole gehouden. De controle is uitgevoerd in samenwerking met de Belastingdienst, de Douane en keurmeesters van de RijksDienst voor Wegverkeer (RDW).

Tijdens de controle zijn meerdere auto’s, busjes, aanhangwagens en bromfietsen gecontroleerd. Er werd onder andere gekeken naar de staat van het voertuig en of deze wel verzekerd is. Daarnaast werd gekeken of de bestuurder nog openstaande boetes moet betalen en werd iedere bestuurder onderworpen aan een blaastest.

Van alle bestuurders waarbij een blaastest is afgenomen, hebben er drie te diep in het glaasje gekeken. Bij twee bestuurders is het rijbewijs ingenomen. Verder zijn er diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het rijden zonder verlichting, het rijden zonder rijbewijs, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, gladde banden en het overschrijden van de constructiesnelheid met een bromfiets. Ook is er een proces-verbaal uitgeschreven voor het niet op de juiste wijze vervoeren van wapens (door sportschutters). Tevens zijn er aanhoudingen verricht op basis van de opiumwetgeving en wet wapens en munitie.

Mede door bovenstaande uitkomsten spreekt de politie over een geslaagde verkeerscontrole.

Foto’s: KaWijKo Media