Hockeyster Maartje Paumen komt naar boekhandel Venstra op het Stadsplein

De bekende hockeyster Maartje Paumen komt op 9 december tussen 12.00 uur en 13.30 uur op bezoek in boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Oud Amstelvener Robèrt Misset, sportjournalist bij de Volkskrant en schrijver van meerdere sportboeken schreef in samenwerking met Maartje Paumen een openhartige, prettig lezende biografie genaamd ‘Paumen, altijd tot het uiterste’.Nu komen ze samen naar Amstelveen voor een handtekening en een ‘Selfie’.

Wanneer Maartje Paumen in november 2016 bekendmaakt na twaalf jaar te stoppen bij Oranje, reageert de Nederlandse hockeywereld geschokt. De aanvoerder en strafcornerspecialist geldt als onbetwiste leider van de Nederlandse hockeyvrouwen. Als het tijdens een wedstrijd even niet gaat, kijkt iedereen naar haar. ‘Extreem’, zo omschrijft Paumen zichzelf. Ze gaat tot het uiterste, maar voor alle successen betaalt ze een hoge prijs. Na de Olympische Spelen van 2012 zit ze erdoorheen. De druk die ze zichzelf heeft opgelegd blijkt in combinatie met het stuklopen van de relatie met teamgenoot Carlien Dirkse van den Heuvel zelfs voor haar te veel. In haar biografie vertelt Maartje Paumen openhartig hoe ze in Limburg begon als jonge linksback, over haar coming-out en hoe ze door haar winnaarsmentaliteit, mentale weerbaarheid en ongekende inzet crises overwon en de top bereikte.

Maartje Paumen (1985) is een van de beste hockeysters ter wereld. Ze won goud op de Olympische Spelen in 2008 (Beijing) en 2012 (Londen), werd twee keer wereldkampioen en drie keer Europees kampioen. Met HC ‘s-Hertogenbosch won ze tien keer de landstitel en negen keer de Europa Cup I. Ook kwam zij 235 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde 195 keer. Maartje is topscorer aller tijden op de Olympische Spelen, net als in Oranje, de Champions Trophy en de hoofdklasse.