Hond ongehoorzaam baasje bijt in enkel Amstelveense Sabine

De 22-jarige Sabine den Haan is de trotse bezitter van een Amerikaanse Staffordshire Terriër met de naam Boris. Maandag 13 november liep ze met Boris over de Kalfjeslaan, als een klein wit hondje op Boris af loopt. Het hondje loopt los. In het filmpje is te horen dat Sabine meerdere malen vraagt aan het baasje om de hond aan te lijnen. De vrouw negeert echter de verzoeken van Sabine.

Uiteindelijk gebeurt datgene wat Sabine hoopte te voorkomen, namelijk het kleine hondje wil Boris aanvallen. Boris geeft geen kik, maar Sabine probeert het kleine hondje met haar enkel af te weren. Ze kan niet voorkomen dat het kleine hondje Sabine in haar enkel bijt. De eigenaresse van het hondje loopt vervolgens onverstoorbaar door.

De beelden staan inmiddels op diverse sociale media en ook op Dumpert. De camera van Sabine filmde het incident niet toevallig. “Boris is al vaker aangevallen door loslopende honden en daardoor erg angstig geworden. Als Boris gereageerd zou hebben op de aanval van de hond in het filmpje, zou hij de schuld krijgen. Ik moet met een camera over straat om de onschuld van mijn hond te kunnen bewijzen. Boris is bezig met muilkorftraining, om te voorkomen dat hij een keer kan zeggen: nu is het genoeg. Want als hij dat zegt, ben ik hem kwijt. Ik zou graag willen dat mensen zich aan de aanlijnplicht zouden houden.” aldus Sabine.

RTVA sprak woensdag met Sabine over het incident: