Journalist Bos onheus bejegend door bestuurslid OCA

De lokale Amstelveense journalist Johan Th. Bos is na de raadsvergadering van woensdag 8 november op een zeer agressieve manier benaderd door een bestuurslid van de Ouderen Combinatie Amstelveen, de heer Peter van der Voort. “Hij wilde mij verbieden om over de verklaring van Cor Spinhoven te schrijven en daarna wilde hij met me vechten,” verklaart Bos tegenover RTVA.

Ook getuigen verklaren tegenover RTVA dat Van der Voort zich misdroeg in het raadhuis. Net als Bos hebben zij het vermoeden dat Van der Voort te diep in het glaasje had gekeken. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat het bestuurslid ongepast gedrag vertoonde en dat hem is verzocht om het pand te verlaten. Dat heeft hij ook uit eigen beweging gedaan.

In een reactie verklaart Van der Voort dat hij binnenkwam na een drukke dag werken en een drankje bestelde. “Op dat moment stonden mevrouw Spinhoven en de heer Bos achter me. Mevrouw Spinhoven vond het nodig om wat tegen mij te zeggen en daar heb ik op gereageerd. Daarna ben ik zelf weggegaan. Ik ben maar een paar minuten in het raadhuis geweest.”

Nadat Van der Voort het raadhuis had verlaten, heeft hij buiten ook de voormalige OCA-leden Cor Spinhoven, Tim Lechner en OCA-burgerraadslid Wil Seiffers agressief benaderd. Laatstgenoemde was zo over haar toeren dat waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn een troostende rol moest spelen na zijn eerste raadsvergadering in Amstelveen.

Fractievoorzitter Cor Spinhoven kwam onlangs bij de OCA op een onverkiesbare plaats voor de komende raadsverkiezingen. Daarna is er een politieke rel ontstaan waarbij de hoofdrolspelers -zoals het echtpaar Spinhoven- in niet mis te verstane woorden in de media hun mening hebben verkondigd over de gang van zaken. Tevens kondigde Spinhoven afgelopen woensdag tijdens de raadsvergadering aan zijn lidmaatschap van de OCA per direct op te zeggen en tot de verkiezingen door te gaan als Lijst Spinhoven.

Wat Van der Voort betreft gedraagt een aantal betrokkenen in de OCA-rel zich als kleine kinderen. “Ze moeten zich niet gaan gedragen alsof hun knikkers zijn afgepakt. Het zou fijn als wat meer mensen in de spiegel gingen kijken.”

Over de vermeende dronkenschap is hij kort. “Dat is wat mij betreft niet waar.”

Journalist Bos is voor de rest ook niet onder de indruk van de gebeurtenissen en zal er niet minder om slapen. “Ik ben al zo vaak bedreigd in mijn leven.”