Marktlui pakken door kerstmarkt slechts kwart tot helft normale omzet

Veel marktlui merken de verplaatsing van de weekmarkt in verband met Winter Village flink in hun portemonnee. Dat vertelde het marktechtpaar Winkelaar gisteren in Amstelveen Live:  “Ik denk dat negentig procent van de marktkooplieden niet gelukkig is met de verplaatsing. Als je hoort wat ze moeten inleveren, dat is niet normaal. Het moet de beste tijd van het jaar zijn. Maar je hebt het over het halveren van de omzet. Sommige draaien zelfs slechts een kwart van wat ze normaal doen.”

Ivo ‘Knopie’ Winkelaar staat normaal gezien niet op de beste plek van de weekmarkt. Hij kan tijdens de verplaatsing wel gewoon op z’n eigen plek blijven staan. Er komt juist meer loop langs zijn kraam. Maar hij heeft te doen met marktlui die moeten inleveren. “Het zijn ook gewoon mensen die een gezin moeten onderhouden.”

Bekijk de gehele uitzending van Amstelveen Live.