Onderscheiding voor RTVA’er Vivian Tusveld vanwege redding uit water

Burgemeester Bas Eenhoorn heeft woensdag 15 november uit naam van de Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen een onderscheiding uitgereikt aan Vivian Tusveld. Op 24 april 2017 heeft zij een oudere vrouw uit het water gered. Vivian is werkzaam als vrijwilliger bij RTVA en verzorgt bijvoorbeeld onze kabelkrant en de 112-nieuwsvoorziening.

Lees ook: Scootmobiel rijdt water in, verslaggeefster redt bestuurster

De redding vond plaats bij water aan het Turfschip in de wijk Waardhuizen. De stoel van de scootmobiel van de oudere vrouw was losgeschoten waardoor ze de controle verloor en in de sloot belandde. Vivian kon de vrouw vanaf de kant uit het water tillen. Ze is bij de vrouw gebleven tot de ambulance arriveerde. Het slachtoffer was onderkoeld en had klachten waardoor zij met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Met het slachtoffer gaat het inmiddels goed. Zij was niet bij de uitreiking aanwezig.