Peter Bot lijsttrekker van Burgerbelangen Amstelveen

Peter Bot wordt de lijsttrekker voor Burgerbelangen Amstelveen (BBA) voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het BBA-bestuur draagt Peter voor op de ledenvergadering van 14 december aanstaande, waar de definitieve lijst wordt vastgesteld.

De partij vindt Peter de ideale kandidaat-lijsttrekker, mede gezien de wijze waarop hij invulling geeft aan zijn succesvol wethouderschap en in die functie altijd heel open en toegankelijk is voor alle Amstelveners. Als wethouder is hij nu verantwoordelijk voor onder andere Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid, Sport en Milieu en Energie.

De huidige fractievoorzitter Jitze Bakker zal na de verkiezingen niet meer terugkeren in de raad. Door zijn nieuwe maatschappelijke functie is de combinatie van zijn werk met het zeer intensieve raadswerk in Amstelveen helaas niet meer mogelijk. Burgerbelangen Amstelveen heeft begrip voor de beslissing van Jitze, maar betreurt het dat een goede, deskundige en toegewijde collega de politiek gaat verlaten.

Op de ledenvergadering van 14 december presenteert BBA ook de kieslijst. Opvallende naam op deze lijst is Marga van Herteryck, voorheen raadslid voor het CDA. Marga van Herteryck trok zich vier jaar geleden terug uit de politiek. Ze wilde meer tijd vrijmaken voor haar gezin. Wel heeft zij in die tijd altijd een vriendschappelijk contact onderhouden met diverse leden van BBA. “Ik vond het wel een warme club,” zegt zij. “Maar ook in mijn raadsperiode heb ik altijd goed met de mensen van BBA kunnen samenwerken. Dus toen ik gevraagd werd of ik belangstelling had voor een plaats bij bbA heb ik ja gezegd.”