Petitie om geliefde kachel Wallace te behouden in A’damse Bos

Op Facebook is een petitie gestart om de bekende kachel Wallace bij de fietsverhuur van terras ‘de Boshalte’ in het Amsterdamse Bos te behouden.

Wallace, de zeer gewaardeerde en geliefde kachel, moet na de wintermaanden weg van de gemeente Amsterdam. Dit omdat hij schade zou toebrengen aan het milieu vanwege een te hoge CO2-uitstoot. De houtkachel staat er al een paar jaar en heeft hierdoor een belangrijke sociale functie gekregen voor jong en oud. “Het stimuleert de omgeving namelijk om ook in de koudere maanden buiten te zijn en wordt bij vele hardlopers, wandelaars, fietsers en leden van de Koninklijke Roeibond dan ook zeer gewaardeerd. Zonder deze fijne kachel zal ’terras de Boshalte’ moeten sluiten. Daar zit niemand op te wachten,” schrijven de initiatiefnemers van de actie op Facebook. 

“Er zijn nog veel huishoudens die in het bezit zijn van een houtkachel. Sommige van deze dragen nog meer bij aan de vervuiling dan die in het bos. Daarnaast heeft de stad grotere uitstootproblemen dan die van de kachel van het terras.”

 

Foto via https://www.facebook.com/savewallace/