‘Politie slaat rugbyarbiter in boeien bij benefietmatch’

De ravage die orkaan Irma in Sint Maarten achterliet stond zaterdag 4 november centraal bij de Amstelveense Rugby Club. ARC en de Nationale Politie Sport Bond (NPSB) hadden de handen ineen geslagen om bij te dragen aan de wederopbouw van het land. Hiervoor speelde de Amstelveense ploeg een benefietwedstrijd tegen het Nationale Politie Rugby team. Een mooie kans om een politieman te mogen tackelen voor het goede doel.

Er was dan ook veel animo om mee te spelen met de wedstrijd, zo bleek uit de selectie van de Amstelveense Rugby Club die bestond uit een mix van jeugdspelers en diverse seniorenteams. Hoewel ARC in een voor haar nieuwe samenstelling speelde, was de wedstrijd vanaf begin af aan een eenrichtingsverkeer. Amstelveen had in het korte spel moeite met de druk vanuit de politie, maar kreeg al snel door dat er veel ruimte aan de buitenkanten lag. Toen de politie tegen het einde van de wedstrijd doorkreeg dat een winst er niet meer in zat voor hun, besloten de collega’s buiten het veld in te grijpen. Wegens arbitraire meningsverschillen werd de scheidsrechter in de boeien geslagen en meegenomen voor verhoor in het clubhuis, waar aansluitend een loterij en feest plaatsvond.

Doel van de dag was om veel geld op te halen en dat is gelukt. Wat het exacte bedrag is, wordt later deze week bekend gemaakt en aan het Rode Kruis gedoneerd.

Foto: Marc Drenth