PvdA Amstelveen presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

De ledenvergadering van de PvdA Amstelveen heeft dinsdag haar verkiezingsprogramma en de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Huidig wethouder Jeroen Brandes is opnieuw gekozen tot lijsttrekker en is wederom kandidaat-wethouder.

Tweede op de lijst is, fractievoorzitter in de gemeenteraad, Esther Veenboer. Op plaats drie en vier zet de PvdA in op twee betrekkelijke jongelingen: Arnout van de Bosch en Suzanne Piet. Van de Bosch was tijdens zijn studie rechten al actief in de PvdA en heeft sindsdien als consultant belangrijke verantwoordelijke functies vervuld in de wereld van infrastructuur, de bouw en mobiliteit. Piet is masterstudent politicologie en actief op Uilenstede, loopt stage bij het PvdA-partijbureau en is fractie-assistent van de PvdA-fractie in Amstelveen.

Op plaats vijf komen we een bekende tegen: Guido Dennenbroek. Hij heeft in de afgelopen twee raadsperiodes periodes afwisselend als raadslid en als burgerraadslid gediend. Op de plaatsen zes tot en met tien staan de volgende kandidaten: Henk Bleekemolen, Dick Loos, Annemiek Schaap en Peter Veldman. Verder wordt de lijst aangevuld met een aantal lijstduwers.