Roald Dahl’s Ieorg Idur in Amstelveens Poppentheater te zien

Meesterverteller Roald Dahl schreef het boek Ieorg Idur in 1990 en in 2017 en 2018 tourt jeugdtheatergroep Unieke Zaken met een bewerking hiervan langs theaters, waaronder ook Amstelveen. Op zondag 10 december wordt deze voorstelling om 14.30 uur in het Amstelveens Poppentheater gespeeld. Met onderscheidingen als de Noord-Hollandse Theatertrofee, de Alkmaarse Cultuurprijs en een Zilveren Krekel op zak spelen zij vol overgave deze energieke, fantasievolle en humoristische voorstelling met muziek, toverspreuken en schildpadden.

Meneer Hoppe is een bescheiden, ietwat verlegen man, die al jaren alleen woont. Op een zekere dag krijgt hij nieuwe buren: de flamboyante mevrouw Zilver en haar huisschildpad Rudi. Stilletjes is meneer Hoppe verliefd op zijn buurvrouw. Als zij hem vertelt dat Rudi maar niet wil groeien, grijpt hij zijn kans. Hij verzint een geniaal plan en probeert daarmee het hart van mevrouw Zilver te winnen. Dingen achterstevoren kunnen namelijk magie veroorzaken…

Ieorg Idur is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Toegangsprijs is: € 8,50. Reserveren kan via 020-6450439; info@amstelveenspoppentheater.nl of via www.amstelveenspoppentheater.nl