RTVA steunt BoodschappenPlusBus met eindejaarsactie Annakerk

De vrijwilligers van RTVA hebben besloten om de lokale BooschappenPlusBus te steunen tijdens hun eindejaarsactie die in de voormalige Annakerk gaat worden gehouden. De lokale omroep gaat van 27 tot en met 30 december geld inzamelen tijdens een live-uitzending die dagelijks van 12.00 tot 24.00 uur wordt gehouden.

De bussen van de BoodschappenPlusBus zijn nu zo’n zeven jaar oud en danig aan vervanging toe. Die zeven jaar lijkt kort, maar is ook juist een teken dat de bussen veel worden gebruikt. Daarnaast wordt de BoodschappenPlusBus bestuurd door verschillende vrijwilligers met verschillende rijstijlen. Dat zorgt dat de bussen eerder slijten.

“We hebben lang nagedacht het lokale goede doel binnen RTVA. Uiteindelijk werd duidelijk dat we vooral wat voor de Amstelveense ouderen wilden betekenen. Toen we hoorden dat de bussen van de BoodschappenPlusBus aan vervanging toe zijn, was de keuze snel gemaakt. Een ritje met de bus is voor veel ouderen een echt uitje en zorgt ervoor dat ze niet in een sociaal isolement raken. Nadat we enkele gebruikers hadden gesproken waren we helemaal overtuigd,” zegt Ernst Jan Wilhelmis van RTVA. Hij beseft overigens dat het geld dat gaat worden binnengehaald niet genoeg zal zijn voor twee bussen. “Als ik kijk wat we met Serious Kerst hebben binnengehaald, komen we absoluut niet aan het totaalbedrag. Maar ik heb begrepen dat meer Amstelveense organisaties zich gaan inzetten voor dit goede doel,” besluit hij geheimzinnig.

RTVA zette zich de afgelopen jaren al in voor het goede doel met Serious Kerst, een spin-off van Serious Request. Daar stapt de omroep dit jaar vanaf. Gekozen is om in de gezellige cafésetting van ANNA het geld te gaan inzamelen in plaats van een glazen huis. Muziek zal hierbij een hoofdrol gaan spelen. Binnenkort wordt ook de naam van de actie bekendgemaakt.