Ruim dertig autokraken in twee weken

Diefstal uit auto’s, het lijkt maar niet af te nemen. Alleen in de gemeente Amstelveen zijn er vanaf 6 november al ruim dertig meldingen bij de politie binnen gekomen. Waar er eerst pieken waren in bepaalde wijken zijn de autokrakers nu in de gehele gemeente actief, vooral in de nachtelijke uren. Dit meldt de Amstelveense politie op haar facebookpagina.

Woensdagmorgen 22 november was het ook weer raak. Aan de Landtong in de wijk Groenelaan is een Smart opengebroken. De eigenaar van de auto had gelukkig geen waardevolle spullen in de auto liggen, waardoor de schade beperkt is gebleven tot een ingeslagen ruit.

Naast autokrakers zijn er mogelijk ook benzinedieven actief. Een andere bewoner uit de wijk Groenelaan meldt aan RTVA dat zij twee weken geleden haar auto aantrof met een open gebroken tankdop. De benzinetank bleek leeg te zijn, terwijl de auto de dag ervoor volgetankt was.

De politie blijft waarschuwen voor autokrakers. Laat geen waardevolle spullen achter in de auto en zorg voor een goedgekeurd alarmsysteem.

Heeft u met spoed politie nodig of ziet u een verdachte situatie? Neem dan contact op met de politie via 112. Voor overige meldingen zijn zij te bereiken via 0900-8844

Foto: facebook