Spektakel tijdens achtste Ouderkerker Cross

De achtste Ouderkerker Cross leverde afgelopen zondag 26 november een spektakel op als nooit tevoren. In het hoofdnummer werd een koers verreden op het scherpst van de snede tussen profrenner Dylan Groenewegen en thuisrijder Victor Broex. De jonge Ouderkerker wist Groenewegen in een uiterste inspanning nipt van de zege af te houden na een millimetersprint.

De veldrijwedstrijden langs de Ouderkerkerplas werden afgelopen zondag goed bezocht: meer dan 200 renners en rensters van jong tot oud. De deelnemers hadden af te rekenen met pittige weersomstandigheden met enkele hagelbuien. Het parcours met een afwisseling van gras-, modder- en zandstroken vergde het uiterste van de stuurmanskunst van de renners. De thuisrijders van WTC De Amstel deden het daarbij bovendien erg goed.

Het hoofdnummer van de Junioren en Eliterenners werd zoals gezegd in de laatste meters beslist in het voordeel van de 17-jarige Ouderkerker Victor Broex die de winnaar van de laatste etappe van de Tour in een direct duel klopte. Beide kemphanen gingen zo fanatiek tekeer waardoor ze beiden net over de finish tot schrik van het publiek ten val kwamen. Voor Broex leverde dat een fikse snee in de knie op en voor Groenewegen een pijnlijke schouder. Beide renners bleken ook te sterk voor de rest van het veld, want op ruime achterstand kwam de renners van de Sunweb-Beloftenploeg: Nils Eekhoff over de streep. Een andere thuisrijder: Teun Mouris werd vierde, en zijn clubgenoot Koos Jeroen Kers werd vijfde.
Naast dit slot-spektakelstuk waren er meer mooie wedstrijden. In de Nieuwelingen-klasse was er een mooie zege van Tristan Geleijn en bij de Dames won Rosan Koper ruim voor haar clubgenote Judith Jelsma uit Amstelveen.

In de grootste categorie van de dag, de Masters 40+, stonden opnieuw bijna 100 deelnemers aan de start; ongekend voor het veldrijden. Hier opnieuw winst voor Haarlemmer Ron Vroom. Hij wist Amstelrenner Michael Breedt uit Diemen ruim achter zich te houden. Amstelvener Patrick Molenaars greep net naast de bloemen: hij werd vierde.

De Jeugd is een groeiende categorie met opnieuw mooie winnaars tussen de 65 deelnemers. De Nesser Mees van Duren won na een spannende wedstrijd van Ouderkerker Jelle Boonstra en Michiel Mouris, met ook de clubrenners Viego Tijssen en Julian Vergouw daar vlak achter. Er was ook een Funklasse wedstrijd voor senioren. Deze werd gewonnen door Guido Coers, voor Chris Kleijn en Paul Kuijer, een vaste klant op het podium. Bij de Schooljeugd was Wietse Hilarides de winnaar, voor Remco van ’t Schip en Thijmen With.

Het was weer een geslaagde Ouderkerker Cross en met opnieuw een recordaantal deelnemers kan de organisatie met trots terugkijken op een prachtig evenement, met een snel en technisch parcours. Vooral de passages langs het strand maakten de koers lastig op het drie kilometer lange parcours. Alle deelnemers genoten van het mooie Ouderkerkerplasgebied, met dank aan Groengebied Amstelland.