Trompettist Michael Varekamp met nieuwe voorstelling in P60 Amstelveen

Miles Rocks! combineert de echoes van Miles Davis’ intieme trompet met de explosieve blues en rock van Jimi Hendrix. Een remake van de plaat die nooit gemaakt werd. Met deze show komt trompettist Michael Varekamp op donderdag 30 november in  P60.

Het is eind jaren zestig als Miles Davis een stormachtig huwelijk beleeft met de Madonna van het hippietijdperk, Betty Davis. Ze brengt Miles in aanraking met de nieuwste mode, life-style en vooral muziek: de meeslepende blues rock van gitaarwonder Jimi Hendrix. Ze worden gezworen vrienden en het charismatische tweetal besluit om samen een plaat te maken. Precies op dat moment gaat Hendrix dood als een van de eerste leden van de even trieste als beruchte ’27- Club’. Daarna dendert Miles met donderend geraas het hippie tijdperk in om het muzikale landschap van die tijd voorgoed te veranderen.

Trompettist Michael Varekamp bestormde twee jaar geleden de podia met zijn voorstelling Miles! en tourde door heel Europa met Miles’ stersolist uit de seventies, Sonny Fortune. Met MILESROCKS! zoomt Varekamp in op de turbulente en revolutionaire rockperiode periode van de ‘Picasso of Jazz’. Vocaliste en Spoken Word artist Eline Gemerts kruipt in de huid van Betty Davis, zijn uitdagende tegenspeelster met onuitwisbare invloed op de muziekgeschiedenis!

Kosten voor deze voorstelling zijn €14. Aan de deur betaal je €15. De deur gaat open om 20.00 uur. Aanvang is 20.30 uur.