Vertraging bij realisatie van Amstelveens hospice

De realisatie van het Amstelveense hospice Amsteloever heeft vertraging opgelopen. In juni dachten de initiatiefnemers een geschikte locatie te hebben gevonden, maar deze is nu van de baan. “Gebleken is echter dat de kosten voor deze locatie voor ons niet haalbaar zijn. Wij moesten dan ook op zoek naar een andere locatie. Het vinden van een locatie die aan al onze voorwaarden voldoet, maar ook aan de bestemmingsplannen van de gemeente en de financiële haalbaarheid, valt niet mee,” wordt gemeld in een nieuwsbrief.

Op het ogenblik wordt uitgeweken naar twee alternatieven. “Beide hebben als groot voordeel dat daar heel veel van onze wensen gerealiseerd kunnen worden. De ene optie is een casco-gebouw dat inwendig nog helemaal ingericht en afgebouwd moet worden, de andere optie moet nog ontworpen en gebouwd worden. In beide gevallen kunnen veel van onze ideeën verwezenlijkt worden. We willen echt een omgeving bieden waarbij het gevoel en de uitstraling past bij een Bijna-Thuis-Huis.”

Het opnieuw moeten zoeken naar een nieuwe locatie betekent ook dat het streven om begin 2018 de deuren te openen, niet haalbaar is.