Voetbalclub AMVJ wint scorebord met droom Lex van Hees

Voetbalclub AMVJ is een van de zes winnaars van de campagne ‘Pitch je voetbaldroom’. Lex van Hees van het vierde elftal van AMVJ stuurde zijn droom in: een scorebord langs het veld.

Tijdens het radioprogramma van Barend van Deelen op Radio 538 mocht van Hees zijn droom pitchen. ,We hebben een prachtig hoofdveld bij AMVJ, maar helaas voldoet het niet aan de normen van de KNVB. Er zijn weinig sponsorborden, geen tribune, geen complete omlijning en dus geen scorebord. Terwijl wij toch op redelijk niveau voetballen”. Met het winnen van het scorebord is de eerste stap gezet om daar iets aan te doen.’

De Campagne, geïnitieerd door de ING,  moet amateurclubs vooruit helpen. Het bouwen van nieuwe kleedkamers, plaatsen van scoreborden of het opzetten van bijvoorbeeld vrouwenvoetbal kost amateurverenigingen veel geld en energie. Dit initiatief is een steuntje in de rug en helpt de voetbalclubs financieel gezond te blijven.