VVD en D66 willen uitstel invoering nieuwe dienstregeling

Veel Amstelveners zijn nog verre van blij met de nieuwe dienstregeling van Connexxion die per 10 december 2017 moet ingaan. Naast het verdwijnen van buslijn 149 zijn ook de veranderingen van lijn 199 een doorn in het oog.

De lokale fractie van de VVD en D66 en dringen erop aan om de veranderingen een paar maanden later te laten plaatshebben.  “De wijken Waardhuizen en Middenhoven voorzien grote problemen nu de buslijnen 149 en 199 gaan verdwijnen uit deze wijken en er slechts een buslijn 174 voor terug komt. Waardoor een directe verbinding met Schiphol en Amsterdam Arena verdwijnt. Het wijkplatform heeft dit onderwerp op de agenda geplaatst van hun eerstvolgende vergadering op 7 december,” zegt Walter Vervenne van de VVD.

Hij vervolgt: “Meer voorbeelden zijn te geven zoals de bewoners van de nieuwbouwwijk Bovenkerk, die naar de halte Bosrandweg (Camping Amsterdamse Bos) moeten lopen om buslijn 199 te halen, omdat de nieuw aan te leggen halte niet op tijd gereed is. Maar nog vervelender is dat deze buslijn straks niet meer door de nieuwbouwwijk van Bovenkerk rijdt en men er een slechter bereikbare halte voor terugkrijgt. Het inkorten van de route 199 leidt met deze wijzigingen niet tot een stimulans voor het woon-werkverkeer per bus.”

De VVD en D66 hebben het college gevraagd om de ingangsdatum van 10 december te verplaatsen naar een later tijdstip, bijvoorbeeld 18 april 2018.

“En waarom een paar maanden later? Om zo meer tijd te krijgen voor een fatsoenlijk overleg met de Vervoerregio Amsterdam en Connexxion. Trouwens, beiden lieten ons ongeveer drie weken geleden weten dat Connexxion ook vier maanden meer tijd nodig heeft om elektrisch te gaan rijden en deelfietsen te plaatsen. Zij houden zich niet aan de gemaakte afspraken en waarom wij dan wel?” aldus Vervenne die het liefst ziet dat de boel niet een paar maanden wordt verplaatst maar tien jaar.