VVD: ‘Kosten zoektocht burgemeester verhalen op Gelderse Vallei’

VVD-fractievoorzitter Kees Noomen kwam woensdagavond tijdens de behandeling van de begroting met een opmerkelijke gedachte bij de vraag wat de kosten gaan zijn voor de zoektocht naar een nieuwe burgemeester.  Hij zou het zich namelijk kunnen voorstellen dat de gemeente Amstelveen een rekening gaat sturen naar Ziekenhuis de Gelderse Vallei , de nieuwe werkgever van ex-burgemeester Mirjam van ’t Veld.

“Waarom niet?” vroeg Noomen zich hardop af. Hij had zojuist gelezen dat voetballer Neymar het alweer gezien heeft  bij PSG in Parijs en dat Real Madrid mogelijk interesse heeft. “Als Neymar naar Madrid gaat, moet het contract ook worden afgekocht.  Nu haalt een semi-overheidsinstelling een burgemeester weg bij de overheid,” aldus Noomen.

Waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn ging met een knipoog in op de eventuele transferkosten: “Ik stel voor dat ik op missie ga naar de Gelderse Vallei  -al weet ik niet of ik daar wordt toegelaten- om eens te informeren hoe de stand van zaken is. We kunnen daar zeker de landelijke pers mee halen. Maar alle gekheid op een stokje, ik denk dat het van belang is alle lessen te leren die te leren zijn,  zodat als we straks  we weer aan de slag gaan als raad -op weg naar een nieuwe burgemeester- dat wij daarop stevig zijn voorbereid .”

Foto: Gelderse Vallei