Werkzaamheden Amsterdamseweg en Oude Dorp

Waternet gaat onder de A9 een nieuwe waterleiding aanleggen. Tot en met 22 december gaan hiervoor voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden tussen de Dorpsstraat en parkeerterrein Bolwerk (tegenover de Annakerk). Dit kan overlast opleveren voor omwonenden, ondernemers en bezoekers.

De Dorpsstraat wordt afgesloten tegenover huisnummer 25 tot en met 33. Parkeerterrein bolwerk wordt afgesloten ter hoogte van Amsterdamseweg 26 tot en met 30.

Ook voor autoverkeer hebben de werkzaamheden gevolgen. Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om vanaf de Stationsstraat de Dorpsstraat in te rijden. Verkeer dat vanaf de brug over de A9 de Dorpsstraat in wil, wordt omgeleid via de Badlaan en Zetveld.

Op zaterdag 2 december legt Waternet de waterleiding die onder de A9 moet worden aangelegd tijdelijk op de Amsterdamseweg. De leiding ligt dan op straat tegenover de huisnummers 40 tot en met 120. Deze Amsterdamseweg zal die dag afgesloten zijn tussen Laan Nieuwe-Amstel en de Molenweg. De woningen zullen die dag dan ook niet met de auto bereikbaar zijn. Het verkeer wordt tijdelijk omgeleid, dit zal met borden worden aangegeven. Zondag 3 december zal de weg weer open zijn voor verkeer.