Wethouder en SP op bezoek bij de Hema

Wethouder Werk en Inkomen Maaike Veeningen heeft onlangs samen met raadslid Marina Casadei (SP) en werkbegeleider Matchez een bezoek gebracht aan de Hema. De Amstelveense Hema in het Stadshart geeft statushouders (voormalige vluchtelingen / asielzoekers die in Nederland mogen blijven) kans op werk.

Aanleiding van het bezoek waren vragen die mevrouw Casadei gesteld had tijdens een raadsvergadering. Zij gaf aan te hebben gehoord dat de statushouders slechts 3 euro per uur zouden verdienen en dat het eerste contract door de Hema nooit verlengd werd. Bij de Amstelveense vestiging van de Hema krijgen statushouders de kans om tijdens het werk hun Nederlands verder te ontwikkelen.

Uitleg van de leidinggevende van de vestiging bleek verhelderend. Als de gestarte statushouders tijdens de proefplaatsing zich ontwikkelen, krijgen ze een vervolgcontract. Ook als ze nog niet op het niveau van reguliere medewerkers zitten. Inmiddels hebben drie van de vier mensen een nieuw contract gekregen en zij gaven aan erg blij te zijn met de kansen die ze bij de Hema krijgen. Ze kunnen vervolgopleidingen doen en zichzelf ontwikkelen en verdienen daarbij hetzelfde als andere medewerkers.