Workshop solliciteren voor werkzoekenden

Op dinsdag 7 november organiseert DeBroekriem de workshop ‘De 100 belangrijkste sollicitatievragen’.  De workshop voor werkzoekenden wordt georganiseerd door Martine Cornet, eventmanager bij DeBroekriem.

HRM professional en Loopbaancoach Jacqueline Huisman behandelt de STAR methode, de meest gebruikte interview-methode toe die werkgevers hanteren bij hun sollicitatiegesprekken.STAR staat voor Situatie, Taak, Activiteit en Resultaat. Tijdens sollicitatiegesprekken zullen kandidaten vaak gevraagd worden zelf voorbeelden vanuit een (werk-)situatie te geven om hun kwaliteiten te beschrijven. Zo kan er gevraagd worden: “Je zegt dat je een echte bruggenbouwer bent, kun je een situatie beschrijven waarin je daar succesvol mee was? Wat waren jouw taken? Wat heb je gedaan in die situatie en wat was het resultaat?”. Na deze workshop weten de deelnemers op de belangrijkste vragen een goed antwoord te geven, weten ze welke eerste indruk zij op anderen maken. kunnen ze zich presenteren en gaan ze met vertrouwen het sollicitatiegesprek in.

DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende meet-ups en workshops voor werkzoekenden. Deelnemers werken actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk en ontmoeten collega-baanzoekers.

Dinsdag 7 november van 10.00 tot 12.00 uur bij Werkplein AA in het Raadhuis van Amstelveen. Deelname is gratis, maar aanmelden is een vereiste en kan via de website van DeBroekriem.