Aan de Poel houdt Michelin-sterren binnenboord

Ook in het nieuwe jaar kunnen Amstelvener blijven pochen dat zij een restaurant met twee Michelin-sterren binnen de gemeentegrenzen hebben. Het is eigenaren Robbert Veuger en Stefan van Sprang wederom gelukt om de sterren binnenboord te houden. Aan de Poel mag de twee sterren al sinds 2012 voeren.

Dat het geen vanzelfsprekendheid is dat de sterren behouden blijven, ondervond het hoofdstedelijke Bord’Eau. Dit restaurant in Hotel L’Europe moest één van de twee sterren inleveren. Amsterdam werd wel drie restaurants met één ster rijker: The Duchess (Spuistraat), Le Restaurant (Frans Halsstraat) en The White Room (Dam).

De sterren werden in De la Martheater uitgereikt en de grootste vreugde was er bij de medewerkers van Restaurant Inter Scaldes  (Kruiningen, Zeeland). Zij gingen van twee naar drie sterren. In Nederland zijn nu drie driesterrenrestaurants.