Aantal auto-inbraken in Amstelveen toegenomen

De afgelopen periode is het aantal auto-inbraken in Amstelveen toegenomen. Politie en gemeente Amstelveen werken samen om het aantal auto-inbraken te verminderen. De komende weken zet de politie extra surveillance in. Met name op de zogeheten hotspots, plekken waar de meeste inbraken plaatsvinden.

Op tekstkarren aan de Amstelzijde en bij de toegangsweg van Westwijk worden automobilisten gewaarschuwd voor autokrakers en verzocht om spullen van waarde uit de auto te halen. De maatregelen worden ondersteund met voorlichting via verschillende communicatiekanalen. Vanaf half januari volgen diverse flyeracties op de hotspots.

Burgemeester Bas Eenhoorn: “Geef autokrakers geen kans! Haal waardevolle spullen uit de auto als u parkeert en sluit de auto goed af. Het is en blijft namelijk heel vervelend als je auto wordt opengebroken. En bel 112 bij verdachte situaties. We moeten samenwerken in de strijd tegen auto-inbraken.”

In Amstelveen worden voornamelijk losse waardevolle spullen uit auto’s gestolen. Daarnaast vindt ook diefstal plaats van airbags, navigatieapparatuur, velgen/wielen/banden en kentekenplaten. Tussen 1 oktober en 1 maart is het lang donker. In deze periode worden meer inbraken gepleegd dan in andere maanden. Het inbreken in en stelen van spullen uit of vanaf de auto komt op wisselende plekken in Amstelveen voor.

Voorlichting
Mensen kunnen veel doen om de kans op auto-inbraak te voorkomen. Tips zijn bijvoorbeeld naast het goed afsluiten van de auto: het zichtbaar leeg achterlaten van de auto en het vastzetten van de nummerplaat. Wat ook helpt is de auto te parkeren op een plek waar veel mensen komen en op een goed verlichte plek. Op de website van de gemeente (www.amstelveen.nl/veilig) is meer info te vinden. Ook via Facebook worden mensen gewaarschuwd voor autokrakers.

Bent u getuige van een inbraak of het zien van verdachte situaties? Bel dan 112. Anoniem melden kan via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.