Band Of Friends eert muziek van Rory Gallagher in P60

De echte bluesfan kan op 13 januari weer bij P60 terecht, als het voor de European Blues Awards genomineerde Band Of Friends op bezoek komt. Het drietal, bestaande uit Gerry McAvoy (basgitaar), Ted McKenna (drums) en de Nederlandse gitarist Marcel Scherpenzeel, viert de muziek van de Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher. Een eerbetoon door muzikanten die jarenlang met hem samen speelden.

‘Not just the notes – but the sound, energy and feel of Rory Gallagher, delivered by people who helped define it!’, aldus de band zelf. Rory Gallagher overleedt in ’95, maar zijn muziek is nog springlevend! De legendarische bluesmuzikant tourde de hele wereld over met albums als ‘Blueprint’, ‘Tattoo’ en ‘Photo-Finish’, alvorens hij op 47-jarige leeftijd het leven liet. In 2011 werd vervolgens Band Of Friends opgericht door muzikanten die jarenlang met hem gespeeld hebben.

Zo speelde bassist Gerry McAvoy twintig jaar samen met Gallagher en was hij op elk van zijn albums vertegenwoordigd, drummer Ted McKenna speelde van ’77 tot ’81 met hem en zat in de tussentijd ook niet stil met werk voor Gary Moore, Teargas en Michael Schenker Band. Gitarist en vocalist Michael Scherpenzeel tenslotte groeide op met Gallagher’s muziek en werd door McAvoy zelf ’the closest guitarist to Rory you will ever hear’ genoemd. De echte bluesliefhebber kan deze avond dus niet aan zich voorbij laten gaan.

In de voorverkoop kosten kaarten €18,50. Aan de deur op de dag van het evenement €21,00. De zaal gaat open om 20.00 uur. Het begint om 21.00 uur.