College niet blij met youtubefilmpje SP over Syrisch gezin

Het college van B&W heeft in een brief aan de gemeenteraad laten blijken niet blij te zijn met youtube-filmpje van de lokale SP over een Syrisch gezin in Amstelveen dat al een jaar wacht op steun van gemeente.

Het college vindt het niet gepast dat er vanuit een politieke partij voor gekozen wordt om via kwetsbare inwoners de pers, en daarmee de Amstelveners, te benaderen. “Indien inwoners zich tot een partij richten met klachten of een hulpvraag met betrekking tot individuele inwoners is het goed gebruik hen door te verwijzen naar de gemeente. Mocht dat niet aan de verwachtingen voldoen, is de gangbare procedure hen desgewenst een behulpzame weg naar de door de Raad geïnstalleerde Ombudsman te wijzen,” aldus het college in een brief aan de gemeenteraad.

Het college is met deze situatie van het Syrische gezin bekend maar doet geen inhoudelijke mededelingen in verband met de privacy.

RTVA spreekt morgen met Marina Cadadei van de SP over de situatie en had het filmpje daarom nog niet gepubliceerd op de website. Omdat het college nu al gereageerd heeft, embedden we de opnames nu wel.