Engels studentenkoor geeft optreden in Kruiskerk Amstelveen

Één van de beste Engelse koren, het Chapel Choir of the Royal Holloway van de universiteit van Londen geeft op 23 december een kerstconcert in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, in Amstelveen. Het Royal Holloway-choir werd in 1884 opgericht als een meisjeskoor. Sinds de tweede wereldoorlog is het gemengd. Het werkt (vrijwel) wekelijks mee aan diensten in Londen, treedt regelmatig op voor BBC-radio en tv en heeft verschillende heel goed ontvangen cd’s opgenomen. Het koor maakt twee à drie keer per jaar een buitenlands tournee.

Deze week wordt er een korte trip door Nederland gemaakt. Het koor geeft in totaal vijf concerten. De Kruiskerk is de enige plaats is in de regio Amsterdam waar zij te horen zijn. De dirigent is Rupert Gough.

Uitgevoerd worden bekende en onbekende hymnen en carols waarvan sommige al meer dan duizend jaar geleden werden gezongen. Het zijn zowel originele composities van bijvoorbeeld Luca  Marenzio, Samuel Scheidt en Benjamin Britten als bewerkingen van geliefde traditionals. Het koor heeft zich gespecialiseerd in muziek uit de Renaissance en in hedendaagse composities vooral uit de Baltische landen. In dit concert worden ook enkele ontroerende carols uit de negentiende eeuw uitgevoerd.

Het concert begint om 15.30 uur. Vanaf 14.45 uur is de kerk open. Een toegangskaartje kost € 22,50 (jongeren tot 25 jaar € 15,-). Kaartjes zijn te koop bij boekhandel Venstra (Stadsplein) en online via de website van de kerk www.kruiskerk-amstelveen.nl. Ze kunnen, indien dan nog voorradig, ook voorafgaand aan het concert bij de kerk gekocht worden (graag met gepast geld betalen). Een pauzedrankje is bij de entreeprijs inbegrepen.