Gemeente Amstelveen lanceert nieuwe website

Gemeente Amstelveen heeft vandaag, maandag 4 december 2017, haar nieuwe website gelanceerd. Uitgangspunten voor de nieuwe website zijn gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en eigentijds, zodat inwoners en ondernemers beter, sneller en makkelijker de informatie vinden die ze nodig hebben.

Jeroen Brandes (PvdA), wethouder ICT: “We leven in een tijd waarin inwoners en ondernemers in toenemende mate zaken digitaal willen regelen. De website is ons belangrijkste communicatiekanaal, maar ook een platform waar inwoners in de toekomst steeds meer zaken digitaal kunnen afhandelen.”

De gemeente heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan het bouwen en inrichten van de nieuwe website. De nieuwe site is veel compacter en daardoor overzichtelijker. Daarbij is de site zo ingericht dat de meest gezochte producten en diensten via icoontjes op de homepage snel en eenvoudig te vinden zijn en in de toekomst voor een groot deel online geregeld kunnen worden. Ook heeft de nieuwe website een betere zoekfunctie en is de site te gebruiken op alle mobiele apparaten, omdat het ontwerp zich aanpast aan verschillende schermgroottes. Heel belangrijk in een tijd dat bijna iedereen digitaal én mobiel is.

Bij de opzet van de nieuwe website hebben we inwoners en ondernemers betrokken. Ze hebben meegedacht over hoe de gemeente de website het beste kon inrichten en vormgeven. Dat heeft waardevolle input opgeleverd. De gemeente blijft hard werken aan de verdere ontwikkeling en het actueel houden van de website.

Neem een kijkje op www.amstelveen.nl