Gemeente: Poel’s Up scoort goed op Facebook

Volgens wethouder Maaike Veeningen heeft Poelzwembad Poel’s Up een zeer redelijk eerste seizoen gedraaid. De omzetprognose werd voor zo’n negentig procent gerealiseerd, meldt de wethouder als antwoord op vragen uit de raad. Het is niet bekend hoe hoog de prognose was. De waardering is volgens de wethouder in ieder geval goed: “Op Facebook is de score 4,7 (uit 5).”  Dit getal is gebaseerd op twintig beoordelingen.

Veeningen stipt wel aan dat Poel’s Up een lastige start heeft gekend: “In de eerste week na opening werd Poel’s Up geconfronteerd met een inbraak. Bij de start van de zomervakantie was er een duidelijke dip in de omzet, waarschijnlijk door een combinatie van minder goed weer en blauwalg waardoor niet gesuppt kon worden.”

Het bad ontving  het eerste seizoen 2.400 individuele zwemmers en daarnaast de nodige groepen voor suppen op de Poel. “Het betreft veel scholen, maar ook bedrijfsuitjes met een combinatie van barbecue en sporten. Daarnaast komen veel passerende wandelaars in het Amsterdamse Bos binnen voor een versnapering.”

Ook wordt er ingegaan op de vroege sluitingsuren van het Poelzwembad: ” In de zomervakantie was Poel’s Up dagelijks open van 11.00 – 18.00 uur. Het is niet haalbaar na 18.00 uur open te zijn; de doelgroep (ouders met jonge kinderen) gaat naar huis om te eten en langer openblijven vergt extra personeelskosten. Poel’s Up was voor reserveringen van groepen vanaf 15 personen wel altijd open tot 22.00 uur.”

De ondernemer ziet volgens de wethouder mogelijkheden om volgend seizoen (en daarna) door te gaan. “Hij ziet daarnaast graag dat het gebied bij de Poel in gezamenlijkheid met de schaatsclub en anderen ontwikkeld wordt tot een recreatieve toegangspoort naar het Amsterdamse Bos. Dat wordt in 2018 bekeken. De ondersteunende rol van de gemeente in de aanloop naar de exploitatie van het zwembad is inmiddels teruggebracht. Poel’s Up wordt beschouwd als een reguliere onderneming binnen het Amstelveense midden- en kleinbedrijf,” aldus Veeningen.