Gratis openbaar vervoer voor Amstelveense 65-plussers vanaf 2018

Vanaf 2018 kunnen Amstelveense 65-plussers met een laag inkomen in heel Nederland gratis gebruik maken van het busvervoer van Connexxion. De actie is op doordeweekse dagen geldig in de daluren en in het weekend de hele dag.

Wethouder Jeroen Brandes (PvdA) en Maaike Veeningen (D66):’We vinden het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van het OV. Ouderen met een laag inkomen kunnen we op deze manier een stukje vrijheid terug geven. Het biedt ze de mogelijkheid om er vaker op uit te trekken’. De gemeenteraad heeft vastgesteld dat de regeling voor Amstelveners is van 65 jaar of ouder met een inkomen dat niet hoger is dan 110 procent van de toepasselijke bijstandsnorm. De normen (per juli 2017) inclusief vakantiegeld per maand zijn: alleenstaande/alleenstaande ouder € 1.219,33 en voor een gezin € 1.666,21.

Inwoners die gebruik maken van Wmo-vervoer met een Wmo-indicatie komen niet in aanmerking.

Belangstellenden hebben een persoonlijke OV-chipkaart (met naam, pasfoto en geboortedatum) nodig die tenminste 15 maanden geldig is. Deze kaart kunnen inwoners aanvragen via: www.ov-chipkaart.nl

Inwoners die gebruik willen maken van de regeling kunnen via de website www.amstelveen.nl meer informatie krijgen en een aanvraagformulier opvragen. Dit kan ook door te bellen met het Amstelveenloket (020) 540 4911. Als de aanvraag goed is bevonden zorgt de gemeente er samen met Connexxion voor dat het abonnement Dal Vrij 65+ klaar wordt gezet op de persoonlijke OV-chipkaart. Kaarthouders moeten deze vervolgens eenmalig zelf activeren via een oplaadpunt. Hierna kunnen zij in het jaar 2018 gratis reizen met bussen van Connexxion (maandag t/m vrijdag na 09:00 uur, zaterdag/zondag de hele dag).