KLM annuleert vluchten vanwege verwachte sneeuw

foto: wikimedia

Vanwege de verwachte sneeuwval voor zondag 10 december heeft het KNMI code oranje afgekondigd. De KLM annuleert voor die dag uit voorzorg 188 vluchten binnen Europa. Reizigers die zondag via Schiphol reizen moeten zich voorbereiden op flinke vertragingen en annuleringen. Ook het normale verkeer moet rekening houden met vertragingen door sneeuwval en gladheid.

Door sneeuwval en een stevige wind zal er een beperkte capaciteit zijn om vliegtuigen te laten vertrekken of landen. Van alle geannuleerde vluchten worden de passagiers door de KLM geïnformeerd en omgeboekt naar een andere vlucht. Vluchten die wel kunnen vertrekken moeten rekening houden met vertraging door de weersomstandigheden en het de-icen. Tijdens het de-icingproces worden de toestellen sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Aangeraden wordt om de actuele reisinformatie in de gaten te houden op de sites van de KLM en Schiphol.

Ook de gemeente Amstelveen waarschuwt voor de gladheid die kan ontstaan door winterse buien en bevriezing.