Michiel Borstlap’s Velvet tour in Griffioen

Borstlap won in het verleden, als eerste niet-Amerikaan, de prestigieuze Thelonious Monk Composers Award. Het laatste album Velvet van Michiel Borstlap is een nieuw hoogtepunt in zijn reeks indrukwekkende soloalbums. De ruimte die hij tussen de noten speelt zorgt voor een wonderbaarlijke spanning. Donderdag 7 december staat hij op de planken van cultuurcentrum Griffioen.

Velvet vertelt over vriendschap en verlangen en heeft zijn naam te danken aan het thuistheater van Michiel dat de naam ‘The Velvet Room’ draagt. Hier staan onder andere een Steinway D vleugel en de upright piano waarop Michiel heeft leren spelen in zijn jeugd. Op deze piano componeerde Michiel vijf nummers voor dit nieuwe album. De social media waren lovend over het bijzondere geluid van de piano. Dus besloot Michiel zijn honderd jaar oude piano mee te nemen op tour. Tijdens de première in maart 2017 in een uitverkochte zaal in Utrecht kreeg hij een minutenlange ovatie en overweldigende reacties.

Donderdag, 7 december, aanvang 20.30 uur.

Meer informatie: Griffioen