Nationaal Tenniscentrum (NTC) vanaf 1 september 2019 in A’veen

De KNLTB, gemeente Amstelveen en projectontwikkelaar Netjes Beheer B.V. hebben overeenstemming bereikt over de komst van het Nationaal Tennis Centrum (NTC) naar Amstelveen. Per 1 september 2019 worden het bondskantoor in Amersfoort en het huidige Nationaal Trainingscentrum in Almere verenigd op het terrein van Sportpark De Kegel in Amstelveen. Het samenbrengen van toptennis en breedtetennis is belangrijk voor de toekomst van tennis in Nederland.

De tennisbond, Netjes Beheer B.V. en de gemeente waren vanaf juni 2016 exclusief met elkaar in gesprek. Nu er overeenstemming is bereikt over de gegarandeerde opleverdatum (inclusief verleende vergunningen) staan alle seinen op groen om het NTC te realiseren op het terrein van Sportpark De Kegel. Het bondsbureau in Amersfoort verhuist dan ook per 1 september 2019 naar Amstelveen.

Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB: “We zijn heel blij met deze grote stap voorwaarts. Het NTC is van wezenlijk belang voor de toekomst van het tennis in Nederland en de KNLTB; één centrale locatie met alle faciliteiten die onze talenten nodig hebben om weer aansluiting te vinden met de wereldtop. Het NTC is ook een belangrijke impuls om onze doelstellingen op het gebied van top- en breedtesport te realiseren. We vertegenwoordigen zo’n 1.700 tennisverenigingen in Nederland en daarmee zo’n 600.000 tennissers. Op deze manier wordt één plek gecreëerd waar toptennis en breedtetennis samenkomen.”