Neergeschoten man op Schiphol blijft langer vastzitten

De man die eerder deze maand op Schiphol werd neergeschoten door de marechaussee nadat hij dreigde met een mes, blijft nog negentig dagen in voorarrest blijven. Dit meldt onze mediapartner NH vanmiddag. De man wordt verdacht van bedreiging met geweld.

Lees ook: Marechaussee schiet man neer op Schiphol Plaza

Op 15 december jongstleden liep de 29-jarige man uit Den Haag met een mes het kantoor van de marechaussee op Schiphol Plaza binnen. Hij is vervolgens in zijn been geschoten. Volgens de marechaussee ging het om een verwarde man die zich al eerder schuldig gemaakt zou hebben aan geweld op de luchthaven.

Als gevolg van het incident op 15 december is Schiphol Plaza korte tijd ontruimd geweest. De marechaussee wilde zeker weten dat er geen meeplichtigen zouden zijn.

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de man wordt verdacht van bedreiging met geweld. Ook wordt onderzocht of hem poging tot zware mishandeling kan worden aangerekend.

Foto: KaWijKo Media