Nieuwe betaalmogelijkheden gemeentebelastingen Amstelveen

In 2018 is het voor inwoners van Amstelveen mogelijk hun gemeentebelasting te betalen op een nieuwe, digitale manier. Zo staat er vanaf het nieuwe jaar een QR-code op de aanslag. Ook kan er direct met iDEAL betaald worden via de berichtenbox van MijnOverheid of kunnen inwoners een digitale incassomachtiging afgeven.

Wethouder Financiën Herbert Raat (VVD): ” Met de nieuwe betaalmogelijkheden proberen we de betaling voor inwoners zo makkelijk mogelijk te maken. We gaan met onze tijd mee, maar houden wel rekening met inwoners die hier geen gebruik van willen maken. Daarom blijven de andere betaalmogelijkheden in stand.”

De QR-code wordt op de aanslag geprint. Na het scannen met de bank-app worden inwoners doorverwezen naar een link in dezelfde omgeving als in de digitale variant van de betaallink. Op deze wijze kan snel en efficiënt betaald worden met de juiste betalingskenmerken.

Als inwoners hebben aangegeven de aanslag digitaal te willen ontvangen via de berichtenbox van MijnOverheid kan er voor betalen met iDEAL worden gekozen. Een andere mogelijkheid via de berichtenbox is de digitale incassomachtiging. Beide betaalmogelijkheden bestaan alleen voor degene die zich hiervoor hebben aangemeld via MijnOverheid.

De andere betaalmogelijkheden blijven in stand. Zoals het automatisch incasso op papier of telebankieren.