Oud-burgemeester Quarles van Ufford overleden

Jonkheer mr. Wilhelm Herman Daniël (Willem) Quarles van Ufford, oud-burgemeester van Amstelveen, is 17 december op 88-jarige leeftijd overleden. Quarles van Ufford was van 1978 tot en met 1983 burgemeester van Amstelveen.

“Diep bedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden van Jhr. mr. Wilhem Herman Daniël Quarles van Ufford Burgemeester van Amstelveen van 1978-1983 Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Quarles van Ufford was een betrokken burgemeester met hart voor de stad en een echte verbinder. Kenmerkend aan zijn optreden waren zijn oog voor samenwerking in zowel het gemeentebestuur als de regio en zijn gevoel voor humor. Onze gevoelens van medeleven gaan uit naar zijn familie,” schrijft het gemeentebestuur in een overlijdensadvertentie in het Amstelveens Nieuwsblad.

Foto: Croes, Rob C. / Anefo/ Nationaal Archief