Prof. Nomad brengt ode aan David Bowie in P60

Prof. Nomad komt op 6 januari bijeen in P60 Amstelveen om David Bowie te eren. Op deze avond komen een aantal Nederlandse topmuzikanten bij elkaar om deze avond onvergetelijk te maken.

Dit eerbetoon stond al eerder op de Nederlandse podia en was meerdere malen een hoogtepunt op festivals als Zwarte Cross en Oerol (Terschelling). Het prachtige Bowie repertoire, vanaf ‘Space Oddity’ (1967) tot aan zijn swan song ‘Blackstar’ (2016), komt allemaal voorbij en liet menig publiek verbijsterd achter.

Bartel Bartels, alias Professor Nomad, trekt al een tijdje met bevriende muzikanten uit verschillende bands door het land. In verschillende samenstellingen betonen zij eer aan grootheden uit de popmuziek. Eerder heeft hij in zijn sessies een ode gebracht aan Iggy Pop, Lou Reed, U2, Nina Hagen en Marlene Dietrich. Nu, twee jaar na het overlijden van David Bowie, komen Stephan van der Meijden, Bartel Bartels, PP Everts, Edgar Koelemijer, Reinier Scheffer en Theo Sieben samen in een nieuwe sessie.

In deze show worden de grootste hits gespeelt (‘Rebel Rebel’, ‘Wild is the Wind’, ‘Ziggy’, ‘Heroes’, ‘Jean Genie’, ‘Fame’, ‘Let’s Dance’, ‘Golden Years’, etc.), maar ook zijn minder bekende juweeltjes krijgen volop aandacht. Een avond die de echte David Bowie liefhebber niet mag missen.

Kaarten kosten in de voorverkoop €12,50. Aan de deur kosten deze €15,00. De zaal gaat open om 20.00 uur en aanvang van het concert zelf is om 21.00 uur.

 

Foto: Jolanda Hoogendoorn