Schuurtje De Kwakel moet na dertig jaar plots plat

In de polder bij De Kwakel staat tussen de weilanden het atelier van de kunstenares Femke Kempkes. Het is een huisje dat vroeger door een oude visser werd bewoond en dat nu haar eigendom is. Naast het huisje staat al zeker meer dan dertig jaar een schuurtje.

Het is een idyllisch plekje in het polderlandschap dat slechts met een bootje bereikt kan worden. Het schuurtje staat in de gemeente Uithoorn. De gemeente heeft het schuurtje niet in het bestemmingsplan opgenomen en moet om deze reden worden weggehaald.

Femke heeft in het begin van 2017 een aanschrijving ontvangen dat het schuurtje moet worden afgebroken. Als zij dat niet zou doen, zou zij een dwangsom van duizend euro moeten betalen. Ondanks vele gesprekken met juristen heeft de gemeente zijn poot stijf gehouden.