Sint en pieten arriveren per boot bij basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel

De Sint en zijn pieten hebben er in de loop der jaren een traditie van gemaakt om op spectaculaire wijze hun entree te maken bij basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel. Vandaag, dinsdag 5 december, was dat op een wel heel traditionele manier, want ze kwamen met een echte pietenboot aan bij de school. Om de veiligheid van alle kinderen langs de kade van de Amstel te garanderen stonden buurtagenten René en Fred paraat. Deze extra politiebegeleiding vonden de kinderen natuurlijk helemaal spannend.

De kinderen stonden buiten vol verwachting uit volle borst te zingen toen de Sint en pieten eindelijk in zicht kwamen. De oplettende kijker viel het direct op dat de staf van de Sint geen krul maar een soeplepel aan de bovenkant had. Dit bleek te maken te hebben met het schoolbrede project over voeding waar de kinderen momenteel druk mee bezig zijn. De Sint en pieten waardeerden dit zeer. Eenmaal binnen in school werden zij vrolijk verwelkomd. Ook de kinderen van de inpandige kinderopvang het Kinder Service Hotel waren hierbij aanwezig. Na een welkomstwoord trakteerden de kinderen het hoge bezoek op een sfeervol muzikaal optreden.

Vervolgens ging de Sint en zijn gevolg nog op bezoek in de klassen en kregen de kinderen in de onderbouw als afsluiting een mooi cadeau. De kinderen van de bovenbouw hadden grote lol met de zelfgemaakte surprises en gedichten waarop iedereen dit jaar weer goed zijn of haar best had gedaan. Gelukkig was ook de krul van de staf in school aanwezig en werd deze als cadeau overhandigd. ’s Middags namen de Sint en zijn pieten afscheid van de kinderen op Basisschool De Zwaluw met als belofte volgende jaar weer op bezoek te zullen komen inclusief een complete staf met krul. Maar hoe ze dan hun entree zullen maken dat wilden ze nog niet verklappen…