Sportieve tip voor 2e kerstdag: kerstloop in het Amsterdamse Bos

Eerste kerstdag teveel gegeten? Voor de 23e keer organiseren de Amstelveense sportverenigingen RODA en Startbaan de traditionele kerstloop in het Amsterdamse Bos.
Op tweede kerstdag om 11 uur wordt het startschot gegeven voor een recreatieve loop, waar elk jaar veel enthousiaste sporters aan deelnemen.

Start en finish van de kerstloop zijn bij het sportcomplex van RODA aan de Noorddammerweg  in Amstelveen. Daar is voldoende parkeergelegenheid. De kerstloop gaat door het Amsterdamse Bos. De korte aan- en afvoerwegen zijn tijdens de loop voor autoverkeer gedeeltelijk afgesloten.
Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een van de drie afstanden: 10 kilometer, 5 kilometer of 2,5 kilometer. De kortste afstand is speciaal bedoeld voor kinderen. Een grote groep vrijwilligers zorgt voor inschrijving, begeleiding op het parcours, verzorging onderweg en ontvangst na afloop. Alle deelnemers ontvangen een herinneringsmedaille, hebben met hun startnummer kans op prijzen en voor de snelste atleten zijn er bekers, bloemen en geldprijzen te verdienen.

De organisatie van de kerstloop zorgt elk jaar voor een zo gezellig mogelijk evenement met een uitstekende begeleiding en professionele verzorging.  Er is ook plaats voor een serieuze sportprestatie. Het parcours is exact gemeten.  De registratie van finishtijden gebeurt met loopchips. Iedere deelnemer zal diezelfde dag nog op het internet-adres www.uitslagen.nl zijn finishtijden en klassering kunnen aflezen.

Voorinschrijven voor de kerstloop kan via www.inschrijven.nl. De na-inschrijving is van 9.30 tot 10.30 uur. De inschrijfgelden zijn bij voorinschrijving:  7 euro voor de 10 km afstand; 5 euro voor de 5 km en 3 euro  voor de kortste afstand.

Meer informatie:  www.kerstloopamstelveen.nl.