Taakstraf van zestig uur voor automobilist na ongeval in Amstelveen

Een 46-jarige man heeft van de rechter een taakstraf van zestig uur opgelegd gekregen nadat hij op 23 juli 2016 in Amstelveen een ongeluk had veroorzaakt, waardoor een andere automobilist een dwarslaesie opliep, dit meldt het AD.

De man had die dag een tijdje voor een rood stoplicht gestaan, maar trok op omdat hij – ten onrechte – dacht dat het groen was. Vervolgens reed hij een andere auto aan. De bestuurder van die auto hield aan het ongeluk een dwarslaesie over en ook de bijrijder raakte gewond. De rechtbank oordeelt dat de 46-jarige man wel een verkeersovertreding heeft begaan met zeer ernstige gevolgen maar dat hem geen schuld kan worden verweten en spreekt hem daarvan vrij. 

Lees ook: Ernstig ongeval op Beneluxbaan bij Bovenkerkerweg

Naast de taakstraf is de man zes maanden voorwaardelijk zijn rijbewijs kwijt. In de straf weegt ook mee dat de man zich om het slachtoffer bekommerde en contact met hem hield.