The Nutcracker (ballet) te zien in Cinema Amstelveen

In Cinema Amstelveen is maandag 18 december om 19.30 uur en dinsdag 26 december om 11.30 uur The Nutcracker te zien.

Peter Wrights indrukwekkende productie vertelt het verhaal van Clara, gedanst door de veelgeprezen Francesca Hayward, wier Kerstmis op z’n kop komt te staan door een bezoekje van Drosselmeyer, een mysterieuze magiër en speelgoedmaker. Drosselmeyer wil een vloek verbreken die zijn neef, gedanst door de Australiër Alexander Campbell, in een notenkrakerpop heeft veranderd.

De combinatie van oogstrelende designs en wereldberoemde melodieën heeft al meer dan 30 jaar mensen in vervoering gebracht, sinds de première in 1984. Het toont het gezelschap in al haar energieke kracht en ervaren talent, versterkt door de opbloeiende talenten van de jonge dansers van The Royal Ballet School. Ook zeer bezienswaardig zijn de meer dan 600 kostuums, waarvan sommige zelfs nog dateren van de wereldpremière destijds.

Kijk op https://schouwburgamstelveen.nl/home-cinema/ voor de kaartverkoop.