Toneelstuk met Anne Wil Blankers in schouwburg Amstelveen

Een nieuw aangrijpend toneelstuk van Edwin de Vries (Soldaat van Oranje) in samenwerking met Mette Bouhuijs (Een Sneeuw, Wilhelmina Je Maintiendrai) is zaterdag 23 december te zien in Schouwburg Amstelveen. Het verhaal gaat over de Joodse onderduikster Jet, gebaseerd op de roman Wat ik moest verzwijgen van Ariëlla Kornmehl. De hoofdrollen zijn voor de Grande Dame van het Nederlandse toneel Anne-Wil Blankers en Christo van Klaveren.

Een man brengt een schilderij naar een oudere dame (Blankers). Een schilderij dat tijdens de Tweede Wereldoorlog aan haar toebehoorde. Hij herkent de vrouw van de begrafenis van zijn ouders, maar heeft verder geen idee wie zij is. Zij weet heel goed wie hij is, maar heeft beloofd dat voor altijd geheim te houden. Het schilderij brengt echter alle herinneringen terug die zij tot dan toe voor zichzelf en iedereen heeft verborgen, zelfs voor haar dochter. De tijd van haar onderduik in Haarlem, de gruwelijkheden die ze moest doorstaan om zichzelf en haar geliefde te beschermen, een buurman die niet van onbeschreven gedrag bleek te zijn. Het hele verdrongen verleden komt terug… Hoe hard is de waarheid?

Naast Anne Wil Blankers en Christo van Klaveren, maken Willemien Slot en Eva Damen de cast compleet.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen ga je naar www.schouwburgamstelveen.nl