Viskraam Kalfjeslaan klaagt Algemeen Dagblad aan na haringtest

Van Altena Seafood, met een kraam gevestigd op de hoek Kalfjeslaan/Amsterdamseweg, gaat het Algemeen Dagblad aanklagen voor smaad en laster.

Bij de laatste haringtest van de Rotterdamse krant kreeg de haring van Bart en Kelly van Altena een 5. Maar de visverkopers maken zich vooral boos om de toegevoegde tekst. ” Conclusie: De oude Van Altena, ooit wereldberoemd in Amsterdam met zijn kraam naast het Rijksmuseum en bekend om zijn fanatisme, draait zich in zijn graf om dat dit over de toonbank gaat.”

“Die uitspraak heeft ons heel veel pijn gedaan. Wij eisen excuses en een rectificatie. De geleden schade is niet in euro’s uit te drukken,” laat Kelly van Altena weten tegenover Eén Vandaag. “Hoe kan het dat dit in Nederland gewoon in een krant wordt geprint? Mensen tref je hiermee in hun ziel. En dat is bij ons gebeurd. We hebben om uitleg gevraagd en ik heb een hele nare mail teruggekregen. Vandaar dat wij ook besloten hebben om aangifte te doen.”

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis reageert kort tegenover Eén Vandaag: “Wij hebben nog geen aangifte ontvangen dus wij wachten af. Mocht het waar zijn, dan betreuren wij het. Maar wij zien een eventuele zaak met vertrouwen tegemoet.”